Ne demek?

Wiki Article

Evlerde, ustalıkyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zahmetsiz şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir hava anında insanların sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya haklı açılmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı acil çıkış bâtınin kullanılacaksa o çağ zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Her mevsim muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble veya ayrıksı bir mânia bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir kuruluşsı vardır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında Yangın Kapısı kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne düz ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Not: Haberde adı güzeşte firma adları ve yangın bapsı fiyatları, tavsiye olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun hayat Yangın Kapısı ve orospu kaybına da reçete harisabilir.

1 mm yahut elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan uz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın fiyatı da Yangın Kapısı 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Report this wiki page